Maarten Tromplaan 13
5242 AW Rosmalen
+31 (0)6 218 650 10
info@bmcpensioen.nl
  • Meer weten over later
  • Dromen over later
  • Onbezorgd over later
  • Duidelijk over later
  • Duidelijk over later

Life-events leidend bij pensioencommunicatie

Woensdag 16 juli 2014

In 2012 en 2013 deden de Stichting van de Arbeid (STAR) en de Autoriteit Financiele Markten (AFM) al aanbevelingen over pensioencommunicatie.

Zij stelden al dat pensioencommunicatie een onderbelicht aspect is van het pensioenadvies en pensioenbeheer en dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de uitvoerders (pensioenfondsen en verzekeraars) en niet te vergeten de werkgever!

Recent is het wetsvoorstel pensioencommunicatie dat per 1-1-2015 in zou moeten gaan ter consultatie aangeboden aan de marktpartijen. Uit de vele reacties op het wetsvoorstel blijkt dat alle partijen het eens zijn over de timing van pensioencommunicatie.

Het wetsvoorstel stelt dat pensioencommunicatie niet alleen duidelijk en volledig moet zijn maar ook op het juiste moment beschikbaar moet zijn. Deze momenten noemt men "life-events" en dit zijn bepalende momenten in je leven zoals; trouwen of scheiden, kinderen krijgen, van baan veranderen, arbeidsongeschikt raken, het bereiken van je pensioenleeftijd, overlijden van je partner, en zo nog meer. 

Het zijn de momenten waarop deelnemers behoefte hebben aan doelgerichte pensioencommunicatie. Ze hebben op die momenten genoeg aan hun hoofd maar willen toch duidelijk en voor hun situatie weten wat voor gevolgen het "life-event" heeft.

Daarom moeten werkgevers, adviseurs en uitvoerders  met elkaar optrekken, informatie delen en de communicatie afstemmen  op deze "life-events"

Een aanbeveling die wij namens BMC Pensioencommunicatie van harte ondersteunen.